У селищі Брюховичі, неподалік Львова, дуб упав на дачний будиночок. Тієї миті усередині була 28-річна дівчина. Дерево привалило хатину й смертельно травмувало молоду жінку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Місце де сталася трагедія, розташоване біля закинутого санаторію посеред лісу. У сільській раді кажуть, що тут родина не жила, а лише час від часу приїжджала відпочити. Подружжя з двома дітьми відпочивало у день бурі на дачі.

"На момент сильного вітру і дощу чоловік встиг забрати двох дітей  і вони перебували за межами даного будиночку. Жінка не встигла вибратися і перебувала на ліжку. Її придавило під тягарем дерева", – розповів помічник керівника зміни ГЕ ДСНС України Львівської області Михайло Іванець.

Читайте такожУ Харкові з даху будинку скинули гранату

40 хвилин рятувальники розбирали завали. Місцеві допомагали різати стовбур і трактором розтягували колоди. 

Екологи обстежили дерево, кажуть йому приблизно 300 років, але воно було воно цілком здорове. Проте вітер швидкістю 30 метрів на секунду вирвав дуб з корінням.

Загалом вчорашня негода знеструмила на Львівщині майже дві сотні населених пунктів, пошкодила дахи. У Львові затопило з десяток вулиць. Автівки наче човни дрейфували брудними потоками. Воду, кажуть у мерії, відкачали швидко, складніше було із сотнею повалених дерев.

Як повідомляв УНІАН, на будівельному майданчику метро у Дніпрі вночі 13 червня обвалився металевий резервуар.