На Вінничині напали на членів ДВК / Національна поліція

У Тульчинському районі Вінницької області двоє чоловіків вночі напали на виборчу комісію, що виходила з приміщення дільниці з виборчою документацією. Зловмисників затримали.

Як повідомляється на сайті ГУ поліції у Вінницькій області, поліцейський, що супроводжував членів комісії, в ході нападу застосував зброю.

Читайте такожПоліція викрила масштабні "каруселі" з підкупу виборців

Відео дня

За словами начальника поліції Вінничини Івана Іщенко, близько четвертої години ранку у м. Тульчин до членів комісії, які виходили з дільниці, під’їхав автомобіль «Ауді». З машини вибігли двоє чоловіків та почали погрожувати фізичною розправою голові та членам комісії. Зловмисники намагались відібрати у голови комісії бюлетені та виборчу документацію, звинувачуючи членів комісії у фальсифікації.

Під час конфлікту працівник поліції, який здійснював супровід членів ДВК, застосував табельну зброю та викликав колег. 

Затриманими виявились 25 та 29-річні жителі села Нестерварка. Раніше вони в поле зору поліції не потрапляли, а у момент вчинення правопорушення знаходились в стані алкогольного сп’яніння. 

Слідство відкрило кримінальні провадження про перешкоджання здійсненню виборчого права та погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру, їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Нацполіція

Місцеві вибори 2020 в Україні

  • 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працювали до 20:00.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не проводилося.
  • Явка на виборах в Україні станом на 22:00 25 жовтня склала 36,99%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають чинні мери міст.