Співробітники карного розшуку Національної поліції затримали трьох осіб, підозрюваних у пограбуванні автомобіля "Укрпошти" на Полтавщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Півгодини тому співробітниками карного розшуку Національної поліції були затримані троє громадян, які обґрунтовано підозрюються в зухвалому пограбуванні автомобіля "Укрпошти" на Полтавщині. Тих самих, що вкрали 2 мільйона 700 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

На розкриття цього злочину, зазначив Геращенко, знадобилося лише три дні і "найвищий професіоналізм співробітників поліції".

"Дякую колективу Національної поліції, який у найкоротші терміни встановив і затримав підозрюваних у збройному пограбуванні і замаху на вбивство співробітників "Укрпошти". Водій "Газелі", над головою в якого вибухнув саморобний вибуховий пристрій, досі залишається в реанімації", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Читайте такожАдвокат розкрив подробиці про зґвалтування поліцейськими жінки у Кагарлику

Геращенко також зазначив, що поліція продовжує встановлювати й інших осіб, причетних до цього злочину, як навідників і посібників.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня поблизу села Тишки Полтавської області невідомі підірвали автомобіль "Укрпошти" і заволоділи грошима в сумі понад 2,5 млн грн.

"Близько 10 години 7 липня до поліції Полтавської області надійшло повідомлення про те, що поблизу села Тишки Лубенського району невідомі підірвали автомобіль "Газель", що належить "Укрпошті", і заволоділи грошима в сумі понад 2,5 мільйона гривень і табельним пістолетом охоронця", - йдеться в повідомленні Відділу комунікації поліції Полтавської області.

В результаті розбійного нападу двоє людей, що перебували в автомобілі, отримали тілесні ушкодження.

Поліція проводить оперативно-розшукові заходи зі встановлення та затримання особливо небезпечних злочинців. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ст. 15 ч. 2 п. 6 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

В управлінні Пенсійного фонду кореспонденту УНІАН повідомили, що "Газель" перевозила пенсії для жителів Чорнухинського та Лохвицького районів.