На Київщині 55-річного водія побили після того, як його машину зупинили представники ТЦК / Колаж УНІАН, фото Вероніка Кольцова Facebook

На Київщині стався черговий скандал через примусові повістки. 55-річного українця серед дня жорстоко побили невідомі особи на очах дружини після того, як їхню машину зупинили представники ТЦК. Останні за цим спостерігали разом з поліціянтом.

Про це стверджує донька потерпілого Вероніка Кольцова у Facebook. Жертвою свавілля правоохоронців став Кольцов Андрій Олександрович. За її словами, інцидент стався 30 січня в селі Рудницьке (Броварського району) приблизно о 12:30. Вона зазначає, що її публікацію вже кілька разів видаляли через скарги. 

"Ось, як у нас в Києві зупиняє ТЦК водіїв далекобійників. Викликають невідомих осіб, після видачі повістки та перевірки документів. Та б'ють ледве не до смерті. Мій тато, якому 55 років, у якого немає пальця на лівій руці та він майже не відчуває руки взагалі, на даний момент лежить у лікарні зі струсом мозку", - заявила дівчина.

Історія про побиття водія у селі Рудницьке від його доньки / фото Вероніка Кольцова Facebook

Дівчина уточнила, що все відбувалося наступним чином: "В момент, коли приїхали дві машини, які викликали ТЦК, моя мама почала знімати відео, тому що зрозуміла, що зброя не просто так знімається з запобіжника, й не просто так патронник заправляється патронами! В цей момент мого тата витягнули з машини та він впав на спину, і в цей же час дві особи постукали в пасажирські двері де сиділа мама, вона відкрила двері та перед нею стояли дві "людини" з направленою зброєю на неї, та сказали виходити з машини! Поки мого тата били, в мами забирали телефон та видаляли все що можливо тільки".

За її словами, за процесом побиття спостерігав поліцейський та працівники ТЦК, які ніяк не втрутилися у ситуацію. "Працівник поліції, який приїхав до цього, стояв в стороні, руки в карманах, й дивився на всю цю ситуацію та ніяк не реагував. Так само як ТЦК, стояли та просто дивились, як на їхніх очах ледве не вбивають людей", - зазначила вона.

За словами Вероніки Кольцової, її родина підтримує ЗСУ та розуміє, що таке втрати на фронті, і що хлопців треба замінювати. Водночас вона каже, що її батько добровільно розписався на повістці, ще до інциденту з побиттям.

Дівчина шокована ситуацією та вимагає розголосу цієї історії. Також вона опублікувала у Facebook скріншот з коментарем поліції Броварського району. Їй обіцяли, що проведуть розслідування щодо цієї справи. Наразі ніякого допису щодо цього на сторінці відомства немає.

Броварське районне управління поліції відповіло Вероніці Кольцовій щодо побиття її батька / фото Вероніка Кольцова Facebook

Журналіст УНІАН звернувся до Броварського районного управління, щоб прояснити ситуацію.

Ось, як виглядає Андрій Кольцов після бійки, показала його донька. Також вона показала висновок лікарів щодо його травми та повістку.

У Чернівцях працівники ТЦК напали на чоловіка

На жаль, випадки перевищення повноважень з боку працівників ТЦК щодо українців - тепер не рідкість. Доволі часто стаються ситуації, коли уповноважені особи намагаються дати українцям повістку, застосовуючи насилля. Подібний скандал нещодавно стався у Чернівцях. У мережі виклали відео, де чоловіка прикладами автоматів почали бити посеред вулиці.

Вас також можуть зацікавити новини: