Поліцію звинуватили у побитті ветерана АТО / facebook.com/mvs.gov.ua

В Одеській області виник новий скандал через знущання у відділку поліції - напередодні близько сотні людей пікетували обласне управління Нацполіції.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Протестували проти свавілля поліцейських із Болградського райвідділу, де копів підозрюють у знущанні та побитті ветерана АТО. 29-річний Тарас Чернявський потрапив до лікарні зі струсом мозку, забоями та травмою ноги. Потерпілий твердить, що знущалися саме через те, що він воював на Сході.

Читайте такожНа Одещині суд відправив під нічний домашній арешт школярку, яка побила ровесницю

"Сказали, мовляв, навчимо тебе поважати бессарабську землю. Бички намагалися мені в рот засипати, землю. Один тримав за вилиці, намагався мені відкрити рот, а другий, це все робив. Мене закували в наручники і вели до відділку: били тілом об решітку, коли вели, почали там бити по голові", - розповів постраждалий ветеран АТО Тарас Чернявський. 

За фактом побиття обласна поліція порушила кримінальне провадження. Двох поліцейських, які фігурують в заяві ветерана, відсторонили від роботи. За справу вже взялися у Державному бюро розслідувань.

"Працівники, які скоюють злочини, не будуть працювати. Це позиція не тільки моя, начальника головного управління, а Нацполіції. У ситуації треба розібратись і, за законом, притягнути до відповідальності", - каже  заступник начальника ГУ НП в Одеській області Сергій Махотін.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в поліції заявили, що місті Болград Одеської області розпочато службове розслідування за фактом можливого побиття місцевого жителя правоохоронцями. Зазначалося, що до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що до центральної районної лікарні звернувся 29-річний чоловік з тілесними ушкодженнями.

Читайте такожВ Одеській області відсторонено від роботи поліцейських, які побили бійця ООС

У поліції стверджували, що чоловік - місцевий житель, який у травні цього року звертався до поліції з проханням розшукати його зниклих родичів - дружину і двох малолітніх дітей. Правоохоронці встановили їх місцезнаходження. З'ясувалося, що сім'я перебуває в одному з реабілітаційних центрів для жертв домашнього насильства. У поліції стверджували, що надана інформація не задовольнила чоловіка, і він кілька разів приходив до підрозділу поліції з'ясовувати стосунки.

Стверджувалося, що 22 липня чоловік влаштував чергову сварку з одним з поліцейських, нецензурно висловлювався на його адресу і плюнув в обличчя. Оскільки на вимогу припинити протиправні дії порушник не реагував, до нього були застосовані кайданки.

Факт побиття чоловіка в поліції Болграда заперечували.