Муса Сулейманов зник у дворі будинку / Фото Кримська солідарність / Facebook

Трирічний Муса Сулейманов, якого шукали два дні в селі Строганівка під Сімферополем, втопився.

Про це повідомила прес-служба управління МВС Росії по окупованому Криму.

“В ході заходів фахівцями проводилася відкачування вигрібних ям. В одному з них, розташованому поруч з будинком, де проживає родина, було виявлено тіло дитини. Згідно з результатами розтину, ознак насильницької смерті не виявлено. Причина загибелі дитини – утоплення", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Водночас Меджліс кримськотатарського народу вважає за необхідне сприяти залученню необхідних фахівців з метою встановлення об'єктивних причин та обставин, які призвели до смерті 3-річного Муси Сулейманова.

Про це в Facebook заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Читайте такожУ Криму знайшли мертвим трирічного сина політв'язня Сулейманова

«Місце знаходження тіла хлопчика і непередбачені обставини, які призвели до смерті 3-річного Муси, викликають питання, відповіді на які слід шукати після поховання тіла Муси Сулейманова. Меджліс кримськотатарського народу готовий сприяти у залученні необхідних фахівців і юристів з метою встановлення об'єктивних причин і обставин, що призвели до смерті Муси Сулейманова», – написав Чубаров.

Голова Меджлісу висловив співчуття у зв'язку з трагічною смертю дитини і нагадав, що Муса – син політичного в'язня, журналіста Руслана Сулейманова, незаконно заарештованого російськими окупантами у березні 2019 року за стандартним звинуваченням щодо кримських татар – «організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

«З арештом Руслана Сулейманова весь тягар утримання сім'ї, що складається з трьох малолітніх дітей – Мухаммеда (10 років), Асіє (6 років) і 3-річного Муси, а також батьків Руслана – Зери ханум (71 рік) і Сервера-ага (73 роки), лягла на 31-річну Ельзару, дружину Руслана», – написав Чубаров.

Як повідомляв раніше УНІАН, тисячі кримських татар і жителів Криму різних національностей брали участь в пошуку зниклого Муси, який тривав понад півтори доби.

Муса Сулейманов грав біля свого дому і зник. Батько дитини Руслан Сулейманов перебуває під арештом у слідчому ізоляторі – 23 липня суд у російському Сочі продовжив йому арешт до середини вересня.