У Миколаївській області військовий вчинив убивство, а потім наклав на себе руки / фото ua.depositphotos.com

На Миколаївщині військовий застрелив заступника командира роти, а після вбивства здійснив самогубство.

Про це повідомляє "Суспільне". "7 січня відбулась подія. О 21:00 ми отримали інформацію, що військовослужбовець - старшина (це військове звання сержантського складу, - Ред.), застрелив зі своє штатної зброї АК-74 заступника командира роти. Орієнтовно, здійснивши шість пострілів, після чого здійснив самогубство", - цитує видання керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрія Кльопова. Зазначається, що кримінальне провадження зареєстровано за статтею "Умисне вбивство".

У 35 окремій бригаді морської піхоти ім. контрадмірал Михайла Остроградського підтверджують, що в одному з підрозділів бригади мав місце трагічний випадок, внаслідок якої загинуло два військовослужбовці.

Відео дня

На сторінці бригади у Facebook сказано, що з метою запобігання подібним випадкам у майбутньому та для з'ясування усіх обставин з цього приводу також призначено службове розслідування, за результатами якого будуть прийняті відповідні рішення. "Крім того, за фактом події відкрито кримінальне провадження та внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тому наголошуємо, що до завершення слідчих дій робити будь-які висновки передчасно" - сказано в повідомленні.

У бригаді зазначають, що інформація інколи подається "під соусом" того, як важко на фронті хлопцям на другий рік війни. "І як через втому та відсутність демобілізації вони скоюють подібні вчинки. Хочемо зазначити, що озвучені судження є маніпулятивними, які не відповідають дійсності та роблять, так би мовити, "хайп" на трагедії", - сказано в повідомленні.

В бригаді зазначають, що військовослужбовець, дії якого призвели до важких наслідків, лише нещодавно приєднався до підрозділу.

"З самого початку стояв на посаді командира відділення. Знаходячись в тилу, забезпечував всім необхідним особовий склад, який брав участь у штурмових діях. Безпосередньо участі у виконанні бойових завдань даний військовослужбовець не брав", - йдеться в повідомленні.

Цікаві новини України - сьогодні це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, вночі, 2 жовтня 2023 року, у Києві сталося вбивство двох військовослужбовців. Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомила, що у Києві затримали солдата, який під час сварки з автомата розстріляв співслужбовців.

За даними слідства, солдат однієї з військових частин, дислокованої в столиці, після добового чергування розпивав алкогольні напої з двома співслужбовцями цього ж підрозділу ЗСУ.

Внаслідок раптово виниклого конфлікту він розстріляв зі штатної зброї обох співслужбовців, після чого намагався покинути місце злочину, але був затриманий правоохоронцями. Двоє потерпілих від поранень, несумісних з життям, загинули на місці події. При затриманні у підозрюваного вилучено автомат "Калашникова" з набоями. Солдату повідомлено про підозру за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України - "Умисне вбивство двох або більше осіб".

Вас також можуть зацікавити новини: