Нападників затримали / фото Антон Геращенко, Facebook

Тих, хто стріляв по мікроавтобусу на трасі під Харковом, затримали. В результаті нападу на автобус однієї зі сторін були нанесені поранення з травматичної зброї двом громадянам. Ще один громадянин отримав черепно-мозкову травму.

Як повідомив заступник Міністр внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook, інформація про загибель будь-кого з учасників протистояння не відповідає дійсності.

Машини, на яких були нападники, встановлені.

Відео дня

«В результаті чітких і злагоджених дій співробітників поліції Харківської області, група нападників щойно затримана в Красноградському районі Харківської області. Політичним партіям, і взагалі кому б то не було, Конституцією України, заборонено мати будь-які силові структури. Право на законне застосування сили є тільки у держави", - написав Геращенко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, своєю чергою, зазначив, що нападники стріляли «в таких же, що їхали з політичних гастролей».

"Ніхто не загинув, легкі рани, але кожного з тих, що беруть участь в цих провокаціях чекає жорстка реакція», – додав міністр.

фото Антон Геращенко, Facebook
фото Антон Геращенко, Facebook

Стрілянина на трасі під Харковом: що трапилося

Конфлікт між організацією Киви та Нацкорпусом в Києві 25 серпня

  • У вівторок, 25 серпня, в центрі Києва на бульварі Дружби Народів між представниками «Національного корпусу» та представниками організації народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киви «Патріоти – за життя» сталася сутичка зі стріляниною.
  • Кива заявив, що активісти «Нацкорпусу» та ветерани полку «Азов» здійснили «підлий напад» на членів його організації «з метою вбити, залякати, заткнути та зупинити».
  • Водночас представники «Нацкорпусу» заявили, що це представники «силового загону» нардепа зі зброєю напали на їхніх активістів.