У можливого спільника провели обшуки / скріншот з відео

Орджонікідзевський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі понад 175 тис. грн можливому спільнику зловмисника, який утримував 13 заручників у Луцьку.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

«Щойно ухвалою Орджонікідзевського районного суду обрано запобіжний захід харків’янину, що контактував з особою, яка захопила заручників у Луцьку. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб з правом внесення застави у розмірі 175 760 грн», - зазначив він.

Відео дня

Чубенко нагадав, що правоохоронцями після встановлення контакту між «луцьким терористом» та харків’янином проведено обшуки у останнього.

Читайте такожУ МВС розповіли про зв'язок луцького терориста з його ймовірним спільником з Харкова

«В ході них знайдено 3 пістолети, гранати та набої. 23 липня особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю). Інформація щодо можливого продажу зброї через поштові відправлення наразі перевіряється досудовим розслідуванням. Підозрюваний каже, що відправляв монети», - додав прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, вранці 21 липня у Луцьку озброєний 44-річний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано.

Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

23 липня суд у Луцьку суд обрав запобіжний захід Кривошу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Як відомо, у вечері 21 липня у Харкові правоохоронці затримали ймовірного спільника Кривоша – 43-річного Дмитра Михайленка. Під час обшуків за місцем його проживання знайдено зброю та боєприпаси.

За інформацією поліції, затриманий торгував зброєю, відправляючи її в міста України, зокрема і до Луцька.