фото REUTERS

Спецоперація зі звільнення заручників і знешкодження нападника в Луцьку була успішно проведена за протоколом, а твердження про нібито її «постановку» непрофесійні і заангажовані.

Про це політичний експерт Петро Охотін написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Вранці розмовляв зі знайомим, який має досвід військової служби. Головний посил його був такий: знешкодження терориста без жертв - є успіхом. Для оцінки дій силовиків варто пам'ятати: їх завдання не повторити трюки Рембо з відомого бойовика, а відпрацювати протокол, який написаний кров'ю жертв попередніх операцій. Давайте відокремлювати бойовики і блокбастери від роздумів про спецоперацію. Особисто я тут можу говорити тільки про політичні моменти», - зазначив він.

Відео дня

Експерт також вказав про недоречність звинувачень поліції в нібито режисирування цієї ситуації: «Дивно звинувачувати Євгена Коваля з МВС або інших присутніх в тому, що виглядало як «постановка». Що б писали сьогодні, якби, наприклад, загинула вагітна жінка? Адже одна із затриманих була вагітна - і силовики не могли ризикувати життями», - зазначив Охотін.

Експерт підкреслив, що правоохоронці виконали свою роботу, при цьому цілком обґрунтовано уникають публічності.

«Українські поліцейські не завжди можуть бути такими ж фотогенічними як Стетхем або Він Дизель, але робота вибухотехніка - знешкодити вибухівку, про наявність якої терорист попередив. І обличчя цих людей не дуже радять «світити» в ЗМІ - за ними часто полюють спецслужби. Так, у фахівців бойових спеціальностей своя конкуренція», - підсумував Охотін.