Охорона в ТРЦ Oasis напала на кур'єрів і забризкала газом у ліфті / фото facebook.com/levent.oral.52

У Києві в ТРЦ Oasis, що над станцією метро "Героїв Дніпра", працівники охорони напали на кур’єрів одного з сервісів доставки їжі.

Як повідомили в прес-службі сервісу на сторінці в Facebook, кур'єри "були безпричинно заблоковані в ліфті", після чого проти них застосували, імовірно, газовий балончик.

"Постраждалі отримали хімічні опіки очей, шкіри та слизових оболонок, наразі вони знаходяться на амбулаторному лікуванні", - йдеться в повідомленні.

Увага! Відео містить нецензурну лексику!

Зазначається, що постраждалі вже написали заяви в правоохоронні органи.

Користувачі соцмереж зазначають, що на ліфтах в ТРЦ з’явилися таблички - "вхід кур’єрам заборонено". Раніше там заборонили безкоштовно користуватися туалетами.

Читайте такожУ київському супермаркеті охоронці жорстоко побили чоловіка кийками (відео)

Також користувачі критикують дії охорони зазначаючи, що вони безпідставно застосували газовий балон, до того ж у закритому приміщенні, що має ознаки перевищення службових повноважень.

Окрім цього, було згадано минулорічний інцидент у цьому ж ТРЦ, коли охоронці накинулися на підлітків. "За версією слідства, мій неповнолітній підзахисний з особливою жорстокістю і ненавистю до суспільних норм моралі накинувся на охоронця і почав йому погрожувати ножем", - написав тоді адвокат постраждалого Михайло Рейзін і додав відео з камер відеоспостереження.

Будівництво на "Героїв Дніпра": що відомо про ТРЦ "Оазис"

  • Будівництво триповерхового ТРЦ Oasis над станцією метро "Героїв Дніпра" в Києві почалося в 2016 році. Роботи з будівництва почалися у червні, а громадські слухання призначили лише в серпні.
  • Через будівельні роботи було пошкоджено стелю станції метро і платформу. Тоді керівник метрополітену Віктор Брагінський підтвердив, що тріщини на стелі і на підлозі станції виникли саме під час зазначеного будівництва. Також він запевняв, що будівництво ТРЦ не несе загрози підземці.
  • Місцеві активісти виступали проти будівництва цього ТРЦ над входом у метро. Зокрема, у 2016 році люди перекривали рух транспорту та вимагали припинити забудову.
  • У вересні в КМДА заявили, що жителі Оболоні та замовник будівництва ТРЦ над ст. метро "Героїв Дніпра" досягли порозуміння.

Газові балончики і повноваження охоронців

  • Газові балончики з аерозолями сльозоточивої та дратівної дії відносяться до спеціальних засобів.
  • Закон України "Про охоронну діяльність" визначає, зокрема, порядок застосування персоналом охорони спеціальних засобів.