У Києві будують ТЦ прямо на дорозі / фото facebook.com/sergonaumovich

Торговий центр April City будують на станції швидкісного трамвая “Кільцева дорога”. Будують з розмахом – прямо на проїжджій частині.

Про це повідомили кияни у соцмережах.

За проектом розворотне кільце трамваю мало проходити через April City. А по факту торговий центр повністю зайняв одну смугу проїжджої частини магістральної автомобільної дороги. Це сталося на проспекті Леся Курбаса, поряд зі станцією станції швидкісного трамвая “Кільцева дорога”.

Відео дня

«У Києві створили серйозний прецедент – будівництво торгового центру не на газоні або в парку, тепер – за рахунок проїжджої частини магістральної автомобільної дороги», – написав під світлиною, опублікованою у Фейсбук, киянин Олександр Кива.

Інший користувач Facebook, підписаний як Сергій Наумович, зазначив: “У Києві торгові центри починають наступ на проїжджу частину. У цьому місці, наприклад, тепер будуть автомобільні затори, оскільки одна смуга з трьох відійде цій чудовій будівлі на кінцевій третього трамвая”, – йдеться в пості.

Користувач соцмережі зазначив, що зовнішній вигляд також буде зіпсований спорудою. Він додав із сарказмом, що дороги взагалі не потрібні і їх можна забирати під будівництво торгових центрів і житлових комплексів.

“А таке як тобі, Ілон (Маск)?” – додав Сергій Наумович.

Він також прикріпив до посту позначку на карті, де відбувається будівництво ТЦ – проспект Леся Курбаса, недалеко від ТЦ “Апрель”.

У коментарях люди відреагували на ситуацію з обуренням. Радник мера столиці Максим Бахманов написав, що це “тупо шок, з’ясовуємо”. Йому відповів інший користувач, заявивши, що будівництво в такому стані вже близько 2 років і з іншого боку дороги те ж саме.

Скрін facebook.com/sergonaumovich

Нагадаємо, з 20 жовтня 2018 року станцію Правобережної лінії Київського швидкісного трамвая було закрито, на її місці триває будівництво торгового центру «April City». Очікується, що розворотне кільце буде проходити через сам торговий центр.

На сайті Київської міської ради 21 березня 2019 року було зареєстровано петицію із закликом не будувати ТРЦ «Апрель» на кінцевій станції швидкісного трамвая №3. згідно з планом забудови ТРЦ «Апрель», на місці ринку Зодчих навпроти будинку по вулиці Зодчих, 46, має бути зведена 20-поверхова висотка.