У будівлі Кабміну ледь не пролунав вибух / фото УНІАН

У Міністерстві ветеранів прокоментували сьогоднішній інцидент з учасником АТО, який захопив Кабмін, погрожуючи оточуючим гранатою.

У прес-службі відомства заявили, що інформація про це активно потрапила в російські ЗМІ, які традиційно намагалися сформувати негативний образ українських захисників.

"Підкреслюємо, що для Міністерства у справах ветеранів є важливим кожен український ветеран, його стан та соціальний захист. Наразі представники Мінветеранів та Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України, знаходяться в управлінні поліції, де перебуває затриманий громадянин", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЧоловікові, який погрожував підірвати гранату в Кабміні, інкримінують захоплення заручників

Міністерство також закликало не поспішати з висновками та коментарями до встановлення всіх обставин сьогоднішнього інциденту.

Захоплення Кабміну - що сталося

4 серпня близько 10:00 до будівлі Кабміну зайшов чоловік, який погрожував підірвати бойову гранату. Також він захопив у заручники декілька осіб. Згодом правоохоронці затримали його.

Як повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, затриманий був учасником антитерористичної операції, а на злочин пішов через "життєві події". Згодом стало відомо, що він був невдоволений роботою держустанови та неналежним фінансовим забезпеченням колишніх військовослужбовців.

У прес-службі Київської міської прокуратури уточнили, що затриманому 43 роки. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).