Мета замаху - спроба залякати Зеленського, вважають у МВС / фото УНІАН

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко щодо замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра зазначає, що за задумом злочинців загинути повинні були всі, хто знаходився в автомобілі. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Геращенко сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу". 

"За задумом тих, хто задумав, організовував і виконував цей злочин, Сергій Шефір і всі, хто були б з ним в машині, повинні були загинути", - заявив він. 

Відео дня

За словами Геращенка, завданням кілера спочатку було стріляти у водія, оскільки "як вважають досвідчені диверсанти і як вчать диверсантів і кілерів, водій, отримуючи кулю, як правило, втрачає управління". 

"Машина стає некерованою, з'їжджає в кювет, вдаряється в дерево. І далі кілер міг безкарно дострелити всіх, хто в ній перебував", - пояснив представник міністерства. 

Читайте такожСправа Шефіра: розстріл впритул, новий асфальт як гарантія незмінності маршруту і пошуки злочинців з вертольотів

Саме тому, додав він, перші постріли припали саме на лобову частину автомобіля. 

Геращенко підкреслив, що на думку експертів, всього в машину потрапило 18 куль. Дві кулі, додав радник міністра, потрапили в стегно водієві Шефіра. "У нього роздроблена стегнова кістка, він знаходиться в лікарні. Йому будуть потрібні місяці на відновлення", - повідомив він. 

Як підкреслив Геращенко, мало статися "нахабне, цинічне вбивство одного з найближчих президенту України Володимиру Зеленському і дорогих йому людей".

"Мета цього злочину, за версією слідства і за версією самого Сергія Нахмановича, - це залякати, це зробити так, щоб президент відчув, що можуть вбити найближчих до нього людей", - сказав він. 

Геращенко також підкреслив, що цей злочин "готувався дуже серйозно і дуже ретельно". 

Своєю чергою, ведуча ток-шоу Наталія Мосейчук зазначила, що запрошувала Шефіра взяти участь у програмі. "Ось, що він мені написав... "Вчорашній день вніс корективи в моє життя, в мій побут. Звикаю до нової реальності, до охорони, до графіку. Мені необхідно налагодити безпеку сім'ї й побут охорони, яку мені виділили. Але найбільше я зараз переживаю за мого водія, за його стан здоров'я", - сказала Мосейчук. 

Крім того, додала вона, Шефір зазначив, що йому потрібно ще кілька днів, щоб повністю прийти до тями. 

Деталі замаху на Шефіра

Вранці 22 вересня в Київській області невідомі відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України, його друга Сергія Шефіра. В результаті поранення в ногу отримав водій. 

Сам Шефір не постраждав. 

За даними прокуратури, між селами Ходосівка та Лісники по автомобілю з лісопосадки було зроблено близько 18 пострілів з автоматичної зброї. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК - замах на вбивство двох і більше осіб.