1 грудня 2019 року в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик депутата Соболєва, унаслідок чого загинув його 3-річний син / kiev.informator.ua

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням уможливити передачу зібраних власноруч доказів замаху на своє життя, унаслідок якого загинув 3-річний син.

Про це Соболєв написав у себе на сторінці Facebook.

«Я не знаю, хто покриває замовників мого вбивства й причетних до смерті сина, але я точно знаю, що всі винуватці отримають заслужені покарання. У мене є достатньо фактів і свідчень очевидців для цього. Але, на жаль, віри у правоохоронні органи немає», – пояснив Соболєв.

Відео дня

Читайте такожНа Закарпатті обвалився кінотеатр, є загиблий (фото)

Він додав, що надасть всі зібрані самостійно докази у справі.

«Тому я звертаюся до нашого президента. Я готовий надати Вам усю інформацію, яку вдалось зібрати за цей час. Повірте, її достатньо, аби зупинити безлад, який нині коїться, і запобігти новим вбивствам», – заявив депутат.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2019 року в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП «Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв. У результаті стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини, наступного дня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за пп. 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

4 грудня суд заарештував обох підозрюваних без права на внесення застав. 15 січня Соболєв і його дружина Інна оголосили про виплату винагороди у розмірі 2 млн грн тому, хто допоможе вийти на замовника вбивства.

30 квітня повідомлено про підозру ще одній особі, яка може бути причетна до замаху на умисне вбивство. Наразі фігуранта оголошено в міжнародний розшук.