Вщент розтрощено 4 квартири / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Вночі 22 червня стався вибух у столичній багатоповерхівці в Дніпровському районі. Журналісти "Сніданку з 1+1" вранці 23-го числа побували на місці учорашньої трагедії та розповіли, що там відбувається зараз.

"Тут вже відновили станом на ранок рух транспорту біля багатоповерхівки. Розтрощені шибки та інші уламки вже прибрали з проїжджої частини. Тут працюють комунальники та поліція. Рятувальники протягом дня розбирали завали, також вони встановили опори для укріплення перекриття між 8 та 9 поверхами будинку, які зазнали руйнувань", - розповідає кореспондент.

Наразі усіх людей з будинку виселили, більшість знайшли прихисток у рідних, як зазначила міська влада. 5 постраждалим родинам, а це 14 людей, пообіцяли надати тимчасове житло.

Дмитру 35 років, він працює приватним підприємцем. Вночі, коли був вибух, вони спали, тому подумали, що це - "приліт". У нього з родиною була підготовлена тривожна валіза, тож вони швидко вдягнулися, взяли найцінніші речі й вискочили на вулицю.

Анна працює вчителькою, каже, й гадки не мала, що вибух стався через витік газу. "Я вийшла на першій хвилині в коридор, побачила руйнування, тріщини, зруйнований ліфт", - каже вона. Вже на вулиці побачила, як 7-й поверх будинку палає. 

Олена розповідає, що її квартира дивом залишилася цілою. "Відчула страшний вибух, думала, що щось прилетіло, бо такий був гуркіт, нібито щось прилетіло... Зібрали швидко котика й документи і вийшли на вулицю", - ділиться вона. 

Згадуючи ніч, інші мешканці будинку розповідають, що запаху газу ніхто не чув. Та рятувальники стверджують, що вибух стався саме через витік газу.

Чи підлягатиме будинок відновленню, вирішуватиме спеціальна комісія. Якщо нижні поверхи вцілілі й тримаються, це можливо, каже експерт.

Вибух у Києві 22.06.2023

22 червня вночі у Дніпровському районі Києва стався вибух у 16-поверховому будинку. Унаслідок цього вщент розтрощено 4 квартири, ще 6 зазнали серйозних пошкоджень.

Наразі відомо про трьох загиблих, ще трьоє людей перебувають у лікарнях. Місцева влада вже назвала попередню причину вибуху - витік газу.  

Вас також можуть зацікавити новини: