Фото УНІАН

Уродженець Росії Максим Кривош (представився правоохоронцям як Максим Плохий), який захопив автобус із заручниками на Театральній площі у Луцьку, підпустив до нього співробітника правоохоронних органів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Перші результати переговорів у Луцьку. Максим Кривош дозволив поліції передати упаковку води. Воду заручникам передав перший заступник Національної поліції Євген Коваль», - повідомив він.

Відео дня

Читайте такожЛуцький терорист обстріляв поліцейський дрон, з автобусу пролунали вибухи - очевидці

На стрімі з місця події видно, що до автобуса, де вже дев'яту годину сидять заручники, підійшов поліцейський в жовтому жилеті. Він передав в автобус пакет і деякий час стояв біля дверей, після чого пішов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко - Красніловка», який зараз знаходиться на Театральній площі. За попередньою інформацією, в заручниках близько 20 осіб. Зловмисник має при собі вибухівку і зброю.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців.

В області введено оперативний план «Заручник». Центр перекритий поліцією.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що підозрюваним у захопленні автобуса із заручниками є 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який прибув у Луцьк, правоохоронці встановили контакт зі зловмисником, з ним ведуться переговори. Він додав, що пасажири захопленого автобуса знаходяться в «нормальному стані».