У Луцьку терорист захопив автобус з пасажирами / фото УНІАН

Правоохоронці встановили контакт з людиною, яка захопила заручників у Луцьку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у Луцьку.

«У нас є контакт з цією людиною, переговори тривають, люди знаходяться у нормальному стані, зі слів однієї людини, з якою нам вдалося поговорити, ми сподіваємося, що найближчим часом зможемо розв'язати ситуацію», - сказав міністр.

Відео дня

Він закликав журналістів не розповсюджувати недостовірну інформацію про чоловіка, який захопив заручників.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

«Я би дуже попросив вас бути акуратними в коментарях, не розповсюджувати недостовірну інформацію на адресу людини, яка утримує заручників. Бо це не допомагає ситуації, а створює додаткову напругу», - сказав Аваков. 

Також він додав, що поліція провела розмову з дружиною, з родичами, з друзями особи, що взяла заручників.

Разом з тим Аваков заявив, що інформація про те, що нібито ця особа лікувалась від психічних захворювань, є недостовірно.

Як повідомляв УНІАН, вранці сьогодні, 21 липня, на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус заміновано, і він має автоматичну зброю і велику кількість вибухівки.

В області запроваджено оперативний план «Заручник», СБУ запроваджено план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр Луцька перекрито поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, що не здетонувала. В автобусі пошкоджено два вікна. Відомостей про постраждалих наразі немає.

У поліції заявили, що вимоги зловмисника не містять жодної конкретики.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що підозрюваним у захопленні автобуса із заручниками є 44-річний двічі судимий Максим Кривош.