Максим Кривош захопив автобус із пасажирами у Луцьку / apnews.com.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спростував інформацію, що чоловік, який захопив заручників у Луцьку, перебував на психіатричному лікуванні, про що раніше повідомляв, зокрема, в своєму Telegram-каналі Департамент карного розшуку Національної поліції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Аваков повідомив журналістам у Луцьку.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Відео дня

«Це недостовірна інформація», - сказав міністр, також закликавши виважено й обережно оприлюднити факти, оскільки чоловік, який захопив заручників, має засоби зв'язку й моніторить публікації в пресі.

«Ми випробуємо всі методи для того, щоб це питання мирно вирішити», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці на Театральній площі в центрі Луцька озброєний чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами.

В області введено оперативний план «Заручник», СБУ введено план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр перекрито поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Відомостей про постраждалих наразі немає.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.