Максим Кривош захопив автобус із пасажирами у Луцьку / фото apnews.com.ua

Ховав тварин та встановлював їм пам'ятні знаки, водночас дружину залякував та бив, саме так відгукуються знайомі про Максима Кривоша, який напередодні тримав у заручниках 13 людей. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЗахоплення та звільнення заручників у Луцьку: всі подробиці (онлайн-трансляція)

«Я тут спочила, вас любила, лиха людина мене вбила» - ці поетичні рядки написав Максим Плохой для однієї зі своїх чотирилапих улюбленець Джесі. Він її поховав та встановив пам’ятну табличку неподалік свого будинку в Дубно. Там Кривош влаштував кладовище для тварин.

Сусіди Кривоша розповіли, що чоловік любив чотирилапих неабияк. До них завжди ставився з ласкою та турботою, на відміну від людей, навіть дружини. 

«Таня дуже хороша, дуже нормальна, але вона його боялася, він же її бив. Він її так побив, що вибив нижню щелепу», - розповіла сусідка родини.

«Нам погрожував, він казав, що нас приб’є, але ж ми не вірили, що нас приб’є», - додала інша сусідка Тетяна Мінязєва.

Відлюдькуватий для декого з сусідів та стриманий із зоозахисниками. Ті розповіли, що Кривош привозив тварин на стерилізацію та повпливав свого часу, аби у Дубно не труїли собак. Також повідомляється, що чоловік завжди відмовлявся фотографуватися.

Як повідомляв раніше УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Краснилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований та у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області було введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.

Станом на 22:10 21 липня всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Терорист Максим Кривош затриманий.