На Львівщині суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП / УНІАН

У Львівській області суд визнав винною водійку, що спричинила смертельну аварію на трасі Київ-Чоп поблизу села Раковець. Її звільнили від відбування покарання, однак зобов’язали сплатити 2,6 мільйона гривень потерпілим через цю ДТП, ще 323,5 тисячі гривень їм має сплатити страхова компанія.

Як повідомляє zaxid.net, відповідне рішення було ухвалене Пустомитівським районним судом.

Аварія трапилася у серпні 2017 року. Тоді водій автомобіля "Таврія", намагаючись здійснити розворот, зіткнулась з авто Fiat Doblo, яке винесло на зустрічну смугу та зіткнулось з Chery Amulet.

Відео дня

Внаслідок ДТП 38-річний водій авто Chery Amulet загинув на місці події. Ще п’ятеро людей постраждали.

Свою провину обвинувачена визнала частково - вважає, що у вчиненні ДТП також винен водій Fiat Doblo. Однак, дослідивши усі докази у цій справі, суд визнав Мар’яну Д. винною у вчиненні ДТП.

Водійці суд призначив покарання у вигляді п'яти років тюрми. Однак її звільнили від відбування покарання, призначивши два роки умовно. Протягом цього часу вона має періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну свого місця проживання чи праці.

Також суд задовольнив позови потерпілих через цю ДТП та їх представників та зобов’язав жінку сплатити їм 2 681 484 гривень, ще понад 323 тисячі гривень має сплатити страхова компанія. Зокрема, після того, як Мар’яна Д. та страхова компанія сплатить водію Fiat Doblo матеріальну компенсацію (307 тис. грн), цей автомобіль передадуть їм.

На вирок суду може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення.