Михайло Федоров / Антон Філоненко, Мінцифрі

Станом на 22 березня вже майже 500 тисяч українців отримали допомогу від держави в розмірі 6500 гривень. Грошові кошти надходять по черзі - спочатку виплатили тим, хто подав заявки в перший день. 

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. 

Зазначимо, претендувати на 6500 можуть діючі ФОП 1-4 групи, які сплатили ЄСВ за IV квартал 2021 року або в цілому за минулий рік. Крім того, отримати фінансову підтримку зможуть всі наймані працівники (крім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та Державної служби). 

Відео дня

Проте, Михайло Федоров нагадав, що у зв'язку з даною виплатою почастішали випадки шахрайства. 

"Люди отримували смс, що їм потрібно нібито перейти за посиланням, щоб отримати 6 500 грошової допомоги. Це чергове Інтернет-шахрайство. Будьте уважні. Повідомлення про нарахування грошей з підтримки надійде вам у додатку того банку, клієнтом якого ви є", - резюмував міністр цифрової трансформації України.

Федоров уточнив, що в цілому на Є-підтримку відправили майже 4 млн заявок.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" повідомила графік евакуаційних поїздів на 22 березня. Актуальний графік регулярних поїздів на наступний день оновлюється щодня близько півночі на сайті "Укрзалізниці".

Вас також можуть зацікавити новини: