Харків. 8 жовтня. УНІАН. Провідна лівійська авіакомпанія Air Libya і французька ATR підписали контракт на постачання двох літаків ATR 42-500, які є прямими конкурентами українського Ан-140, повідомляє Kharkiv EURO з посиланням на «Економічні вісті».

Лівія купить літаки у прямого конкурента українського Ан-140

Сума операції становить $35 млн. «Ми вирішили придбати цей літак, оскільки він адаптований до експлуатації в складних кліматичних умовах, які якраз зустрічаються на просторах лівійської пустелі. Завдяки новому типу літака в парку компанії ми зможемо поліпшити якість окремих регулярних регіональних маршрутів. Важливу роль у нашому виборі зіграли низькі операційні витрати на ATR. Цей чинник дозволить нам максимально оптимізувати економіку середньомагістральних рейсів», - заявив гендиректор Air Libya Мохаммед Ібсен.

Відео дня

Одночасно віце-президент з комерції компанії ATR Жак Деборі підкреслив, що дану подію позначає вхід компанії на ринок, що «має риси величезного потенціалу зростання».

Лівія купить літаки у прямого конкурента українського Ан-140

Нещодавно про вихід на лівійський ринок підприємств українського авіапрому намагалася домовитися з владою країни прем`єр-міністр Юлія Тимошенко під час свого вересневого візиту в Тріполі. Тоді Ю.Тимошенко обговорювала з Муаммаром Каддафі постачання літаків Ан.

Як виявилося, в техніці такого класу і характеристик, яка випускається в Україні, Лівія дійсно має потребу: придбані ATR 42-500 - абсолютні аналоги Ан-140. При розробці ринок африканських країн був визначений як один з ключових для цього літака.

UGMK.INFO (Київ)