Харків. 4 листопада. УНІАН. Через випадки діагностованого грипу А(N1H1) в Бєлгородській області Російської Федерації керівництво Харківщини та Бєлгородщини досягло домовленостей щодо посилення прикордонного та митного контролю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу в Харкові повідомили голова Харківської ОДА Арсен АВАКОВ та заступник голови облдержадміністрації Сергій СТОРОЖЕНКО.

С.СТОРОЖЕНКО наголосив, що у зв’язку з 31 випадком діагностованого грипу А(N1H1) в Бєлгородській області Російської Федерації керівництво двох сусідніх областей досягло домовленостей щодо посилення прикордонного та митного контролю.

Відео дня

С.СТОРОЖЕНКО зауважив, що буде обмежуватися рух населення через кордон на власному автомобільному транспорті, а пасажири рейсових автобусів будуть пропускатися тільки після перегляду лікарями.

За словами С.СТОРОЖЕНКА, на кожному пункті пропуску через кордон з Бєлгородською областю буде працювати спеціальна група епідеміологів та лікарів Харківщини, які мають виявляти людей з ознаками захворювання на грип, не допускати їхнього переїзду на територію України та надаватимуть хворим кваліфіковану медичну допомогу.

А.АВАКОВ звернувся до населення області з проханням утримуватись під час епідемії від перетину державного кордону, оскільки проникнення грипу А(N1H1) на Харківщину більш ймовірне не з Західної України, а з сусідньої Бєлгородської області, яка знаходиться на відстані менш ніж ста кілометрів.

С.СТОРОЖЕНКО наголосив, що відразу після налагодження виробництва препарату «Таміфлю» («Озельтамівір-Здоров’я») у Харкові та забезпечення ним потреб України, харків’яни готові відразу допомогти росіянам з постачанням цих дієвих для боротьби з грипом А(N1H1) ліків.