Харків. 12 квітня. УНІАН. У Харкові до Дня космонавтики відкрито скульптурну композицію «Планета Харків».

Як передає кореспондент УНІАН, скульптура являє собою виконаний у стилі XVII – XIX ст. глобус діаметром 2 м, на якому зображені як основні найбільш знані об’єкти Харкова, зокрема Держпром, Дзеркальний струмінь, Благовіщенський собор тощо, так і звичайні житлові будинки й квартали міста.

У церемонії відкриття скульптурної композиції взяли участь народний депутат України, меценат, засновник однойменного благодійного фонду Олександр ФЕЛЬДМАН, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана» Борис ФЕЛЬДМАН.

Відео дня

За словами О.ФЕЛЬДМАНА, скульптурна композиція «Планета Харків» - це подарунок «Фонду Олександра Фельдмана» всім харків’янам та гостям міста до Дня космонавтики.

«Для нас, людей народжених у Харкові, це не просто слово, не просто символ, а по-справжньому наше життя, наша планета», - сказав, промовляючи на церемонії відкриття скульптури, О.ФЕЛЬДМАН.

Він відзначив, що глобус, намальований у спеціальній техніці, зберігає пропорції міста, й на ньому кожен може знайти свій будинок.

Під час церемонії відкриття представник громадської організації «Союз культурного відродження «АС» Світлана СОЛДАТОВА передала від космонавта Олексія ЛЕОНОВА особисто О.ФЕЛЬДМАНУ шлем льотчика, у якому космонавти проходять передпольотну підготовку. За її словами, цей шлем – подарунок О.ФЕЛЬДМАНУ за його допомогу у відкритті меморіалу льотчикам-космонавтам у селі Курилівка на Харківщині, де раніше існувала база підготовки льотчиків.

За даними організаторів, скульптурна композиція «Планета Харків» - це перший подібний арт-проект в Україні.