Харків. 10 липня. УНІАН. Вироком апеляційного суду Харківської області двох мешканців Харківської області віком 31 та 35 років визнано винними у кримінальній справі за скоєння розбійного нападу та умисне вбивство жінки похилого віку і засуджено на 15 років позбавлення волі.

Як повідомила кореспонденту УНІАН державний обвинувач, старший прокурор відділу прокуратури Харківської області Людмила ПЕТРОВСЬКА, обидва злочинці раніше неодноразово засуджувалися за крадіжки та відбували покарання у місцях позбавлення волі.

Приводом зайти до літньої жінки стало те, що вона продавала самогон. Старший пішов купити чарку за гривню. Недовго думаючи, затіяв сварку і почав руками душити жінку. На допомогу йому прийшов приятель і допоміг завершити задумане шнурком із черевика.

Відео дня

 

Злочинці знайшли 1300 грн., які жінка берегла собі на смерть, та з десяток пляшок самогону, який гнала, щоб хоч якось заплатити за підведений газ.

Аби не залишити за собою слідів злочину, хату та саму жертву злочинці двічі підпалювали як самогоном, так і ацетоном. Жахливу картину вранці побачили сусіди та родичі жінки.

Врахувавши всі обставини, суд призначив максимальний термін покарання обом, повідомила прокурор.