REUTERS

Конференція організована фондом «Майдан закордонних справ», Центром досліджень армії, конверсії і роззброєння, Інститутом стратегічних чорноморських досліджень за підтримки Фонду Конрада Аденауера та медіа-партнерів - BlackSeaNews і DefenceExpress, повідомили УНІАН у прес-службі «Майдану закордонних справ».

Читайте такожПоклонська: Мене ці санкції не обмежують

В заході візьмуть участь лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко та українські й міжнародні експерти-фахівці з питань міжнародної безпеки, стратегічних наслідків мілітаризації окупованих територій і заморожених конфліктів.

Відео дня

Читайте такожОкупаційна влада у Сімферополі заявила про плани "віджати" будівлю головного офісу Меджлісу

Як повідомляють організатори, під час конференції будуть розкриті та ґрунтовно проаналізовані питання викликів глобальній безпеці в ході мілітаризації окупованого Криму та стратегія його деокупації.

Обговорюватимуться питання міжнародно-правових наслідків мілітаризації окупованого Криму, реакція світової спільноти на російську експансію в Чорноморському регіоні, деокупація Криму та участь у ній Збройних сил України.