пожар на Шулявке / Фото: пресс-служба ГУ ГСЧС Украины в КиевеВнаслідок пожежі закопчено і згоріло покриття будинку з 3 по 25 поверх / Фото: прес-служба ГУ ДСНС України в Києві

Пожежу у столичній багатоповерхівці на вулиці Вадима Гетьмана, 1-Б спричинив недопалок, що потрапив на будівельне сміття.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відео дня

«Пожежа трапилася на покрівлі стилобатної частини будинку на рівні 3 поверху. На будівельне сміття, що знаходилось там досить довгий час, потрапив недопалок й через посушливу погоду та пориви вітру до 15 м/с вогонь перекинувся на основну частину будинку по утеплювачу, який знаходився під керамічними плитами», – говориться в повідомленні.

Також зазначається, що унаслідок пожежі закопчено за згоріло покриття будинку з 3 по 25 поверх.

Мешканці будинку евакуювалися самотужки. Збиток від пожежі наразі з‘ясовується.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня о 21:35 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в 25-поверховому житловому будинку по вул. Гетьмана, 1-Б. Пожежу вдалося ліквідувати о 22:55.

На місці події працювало 20 одиниць основної та спеціальної техніки та 65 чоловік особового складу.

Сьогодні, 31 травня, у столичній прокуратурі повідомили, що за фактом пожежі в 25-поверхівці відкрито кримінальне провадження.

Відомості про пожежу в будинку по вул. Вадима Гетьмана, №1-Б внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 275 КК України – «Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції, або безпечної експлуатації будівель і споруд».