REUTERS

Для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 в окремих науково-дослідних установах НАМНУ у Києві буде додатково спрямовано 55,4 млн. грн 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила член бюджетного комітету Ради, народний депутата від "Слуги народу" Леся Забуранна.

"Турбуючись за складну та загрожуючу ситуацію із кількістю хворих та з метою уникнення колапсу медичної системи у м. Києві, відпрацювавши дане питання з Міністерством охорони здоров'я України та Національною академією медичних наук України, сьогодні на засіданні Комітету нами було прийнято рішення спрямувати 55, 4 млн. грн Національній академії медичних наук України для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом, окремими науково-дослідними установами НАМНУ, які розташовані у Києві", - написала вона. 

Відео дня

Забуранна наголошує, що станом на сьогодні завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я міста Києва, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком СОVID-19 – 74,6%. Спрямування відповідних коштів НАМНУ здійснюється з метою закупівлі засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та медичних виробів, необхідних для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, додаткових доплат до заробітної плати медичним та іншим працівникам державних установ НАМНУ. 

Це дозволить перепрофілювати 500 ліжко-місць під надання стаціонарної медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на базі клінік окремих науково-дослідних установ, таким чином орієнтовно буде проліковано 2000 осіб у лікарнях НАМН, які розміщені у Києві, наголосила народний депутат.