Головну роль у грі зіграв Норман Рідус / Скріншот

Сьогодні, 8 листопада, відбувся реліз Death Stranding – довгоочікуваної гри японського геймдизайнера Хідео Кодзіми.

Сюжет

Гра показує світ майбутнього, де стався страшний катаклізм, США лежать в руїнах, а по землі бродять смертоносні істоти. Жменьки уцілілих людей ховаються в підземних сховищах, а на поверхню виходять лише кур'єри, які доставляють їжу, медикаменти та інші корисні припаси. Одним з таких став головний герой гри – Сем Портер Бріджес, його зіграв і озвучив Норман Рідус. Зірка «Ходячих мерців» не єдина знаменитість в грі. В Death Stranding також зіграли актор Мадс Міккельсен, "дівчина Бонда" Леа Сейду і режисер Гільєрмо дель Торо. Однак всупереч зірковому складу і великому ажіотажу гра виявилася не такою ідеальною, як сподівалися фанати.

Мадс Міккельсен в Death Standing / Скріншот

Death Stranding – перші відгуки

На агрегаторі рецензій Metacritic думки про Death Stranding розділилися – у гри 83 бали від критиків і всього 6.1 бали від гравців – на основі 1638 відгуків.

За що хвалять:

В цілому гру хвалять за ідею, увага до деталей і візуальний дизайн.

«Death Stranding створив новий жанр. Death Stranding – це шедевр, який міг бути створений тільки в голові такої людини, як Хідео Кодзіма», – так написали журналісти порталу Atomix.

«Death Stranding – це новий ігровий досвід із захоплюючими фотореалістичними і сюрреалістичними візуальними ефектами, що виходять за рамки звичайних відеоігор», - пише японський IGN.

«Death Stranding – найдивніша ААА-гра, в яку я грав у цьому році, і я вважаю це за комплімент. Уявіть собі серіал «Lost» з його постійно мінливій сюжетною лінією про персонажів, які застрягли на містичному пляжі упереміш з геймплеєм Minecraft і ви отримаєте уявлення про гру студії Kojima Productions», – пише Washington Post.

За що лають Death Stranding:

В цілому більшість критики дісталося одноманітному ігрового процесу, де більшу частину часу гравцеві потрібно просто доставити черговий вантаж з точки А в точку Б.

«Дуже розчарований. Death Stranding псують жахливі ігрові механіки. Відчуття, що Кодзіма не міг визначитися – він робить фільм або гру», – пише гравець Infinitylol.

Гравець під ніком Germaniumer скаржиться на порожній відкритий світ, в якому нема чим зайнятися: «Дивишся кіно, йдеш, дивишся кіно, йдеш.... Це все що є в грі».

«Симулятор ходьби. Нудний геймплей. Великий провал переоціненого Кодзіми», – пише Marlonbm.

Геймплей Death Stranding

Гра доступна на PS4 і стандартне видання варто 1899 грн. На ПК реліз гри відбудеться влітку 2020 року.