Бісквітний рулет - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Бісквітний рулет – неймовірно смачна і ніжна випічка.

Читайте такожКрасиві й ароматні рогалики: як приготувати апетитні ласощі

Рулет випікають із бісквітного тіста, змащують по всій поверхні зсередини кремом або джемом, після чого акуратно скручують і дають йому просочитися.

Відео дня

Наповнення у бісквітному рулеті може бути абсолютно будь-яким – від повидла і варення, до вершкового чи шоколадного крему. Зверху рулет прикрашається на власний смак різними кондитерськими прикрасами.

Швидкий бісквітний рулет з варенням

  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Пшеничне борошно - 1 ст.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Варення абрикосове - 4 ст.л.
  • Цукрова пудра - 30 г

Яйця збити за допомогою міксера до однорідної маси. Всипати в яєчну суміш цукор, збити до однорідного стану. Додати в отриману суміш розпушувач, перемішати.

Застелити деко пергаментом і вилити рівним шаром тісто.

Як приготувати бісквітний рулет / фото ua.depositphotos.com

Бісквітний корж випікається в духовці при температурі 200°С приблизно 5-10 хвилин. Потім його потрібно скрутити разом із папером і вкрити вологим рушником на 5 хвилин.

Розкрутити, прибрати папір та змастити бісквіт абрикосовим варенням. Скрутити рулет і посипати цукровою пудрою. Порізати на шматочки й подати до столу.

Бісквітний рулет з масляно-згущеним кремом

Для тіста

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Борошно - 80 г
  • Цукор - 80 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Олія - 50 мл
  • Молоко - 50 мл

Для крему

  • Молоко згущене - 250 г
  • Масло вершкове - 100 г

Для глазурі

  • Шоколад білий - 100 г
  • Вершки - 20 мл

Взяти дві ємності й відокремити білки від жовтків. У жовтки додати 1 столову ложку цукру і збити міксером, поки вони не збільшаться в об'ємі вдвічі і посвітлішають. Потім додати ванільний цукор і, продовжуючи збивати на маленьких оборотах, тоненькою цівкою додати рослинну олію. Далі додати просіяне борошно, на маленьких оборотах вмішувати його. Не припиняючи збивати масу, влити молоко.

В іншій посудині почати збивати білки, коли з'явиться піна, потихеньку додавати решту цукру, не припиняючи збивати їх до стійких піків.

У жовткову масу, невеликими порціями додати білки й акуратно вмішати.

Викладаємо отримане тісто на деко застелене пергаментним папером. Розрівняти його по всій поверхні дека. Покласти в розігріту духовку до 180°С на 20 хвилин.

Рецепт неламкого бісквітного рулету / фото ua.depositphotos.com

Готовий бісквітний корж викласти на підготовлений на столі пергамент, а папір, на якому він випікався акуратно зняти. Поки бісквіт гарячий скрутити його разом із пергаментом у рулет і дати повністю охолонути.

Готуємо крем. Вершкове масло збивати, поки воно не побіліє. Тоненькою цівкою, продовжуючи збивати, додати згущене молоко.

Розкрутити бісквітний корж і змастити його кремом, після чого закрутити в рулет. Потім покласти його в холодильник.

На паровій бані розтопити білий шоколад, відразу до нього додати вершки. Шоколад і вершки розмішати до однорідності. Дістати рулет з холодильника, полити його шоколадом.

Шоколадний бісквітний рулет

Для бісквіта

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Борошно - 100 г
  • Какао-порошок - 20 г
  • Цукор - 120 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Для крему

  • Масло вершкове - 160 г
  • Цукор - 120 г
  • Молоко - 120 мл
  • Крохмаль кукурудзяний  - 18 г
  • Какао-порошок - 10 г
  • Коньяк - 2 ч. л.

Борошно змішати з какао-порошком, просіяти. Збити курячі яйця середнього розміру з цукром, додати пакетик ванільного цукру.

З'єднати сухі та збиті інгредієнти в кілька етапів, акуратно перемішати методом складання.

Деко застелити папером для випічки хорошої якості, рівним шаром викласти тісто. Випікати в розігрітій духовці при 180°С близько 15 хвилин до проби на суху зубочистку. Важливо не пересушити бісквіт, щоб при згортанні він не тріскався по краях.

Готовий бісквіт з аркушем паперу перевернути на другий аркуш паперу для випічки. Акуратно зняти папір з бісквіта і знову накрити ним, оточений з двох боків папером пласт бісквіта скрутити рулетом, після чого зверху ще обернути серветкою. Повністю охолодити.

Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт

Готуємо крем. Змішати цукор і 90 мл молока, довести до кипіння. Влити тонкою цівкою при постійному помішуванні розведений у 30 мл молока крохмаль. Проварити, охолодити під плівкою.

М'яке вершкове масло збити до пишності, додаючи при цьому порціями охолоджену заварну основу. Температура масла й заварної основи повинні бути приблизно однаковими. Наприкінці збивання додати просіяне какао-порошок і коньяк.

Нанести крем на бісквітний пласт, попередньо охолодивши й розгорнувши його. Зробивши широку кремову смугу біля краю бісквіта, щільно згорнути рулетом, підрізати краї. Прикрасити глазур’ю або якось інакше на свій смак.