Під головуванням Володимира Зеленського відбулася нарада щодо катастрофи літака авіакомпанії МАУ, яка сталася 8 січня в Тегерані / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заслухав звіт оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

Зазначено, що зараз відпрацьовується кілька версій причин падіння літака. Водночас на нараді оперативного штабу закликали не маніпулювати інформацією, доки фахівці не дослідять обставини трагедії. 

Відео дня

Також проводиться робота з родичами українців, які загинули в Ірані. Їм надають психологічну допомогу. Крім того, зараз у рідних загиблих збирають зразки ДНК для ідентифікації тіл жертв катастрофи.

Читайте такожЗеленський оголосив 9 січня днем жалоби в Україні через авіакатастрофу літака МАУ (відео)

Нагадаємо, після катастрофи в Ірані українського авіалайнера Boeing 737-800, що виконував рейс PS752 Тегеран – Київ Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана в 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

МЗС України спочатку повідомив, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту поки не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії зараз все ще встановлюються. Літак впав майже відразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже почав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припиняють польоти в повітряному просторі Ірану.