У Житомирській області наслідком зіткнення маршрутки та вантажівки стали загибель 10 і травмування ще 10 осіб / фото УНІАН

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий доручив керівництву Патрульної поліції посилити безпеку на автошляхах у розпал сезону відпусток.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"Вимагаю від керівництва патрульної поліції термінових, дієвих та ефективних кроків з підвищення безпеки на автошляхах у розпал сезону відпусток. Наголошую на особистій відповідальності керівників", - наголосив Яровий.

Відео дня

Зазначається, що у міністерстві внутрішніх справ збирають термінову селекторну нараду, на якій обговорюватиметься стан безпеки дорожнього руху і заходи його підвищення після двох трагічних ДТП із загиблими пасажирами в Миколаївській і Житомирській областях, що сталися сьогодні вранці.

Читайте такожВсі загиблі та травмовані внаслідок ДТП на трасі "Одеса-Київ" є громадянами Білорусі – поліція

"Активний курортний сезон – це період підвищеної небезпеки на завантажених транспортом українських дорогах. Ми не можемо допускати таких численних людських жертв, які стали наслідком жахливих ДТП сьогодні зранку на Миколаївщині та Житомирщині. Про хід розслідування цих автокатастроф, які вже перебувають на контролі керівництва НПУ, звітуватимуть начальники Головних управлінь Нацполіції Житомирської та Миколаївської областей", - додав перший заступник глави МВС.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку в Україні сталося дві ДТП, внаслідок яких загинули люди. Так, у Житомирській області наслідком зіткнення маршрутки та вантажівки стали загибель 10 і травмування ще 10 осіб.

На території Миколаївської області в результаті зіткнення пасажирського мікроавтобуса з вантажівкою загинули 5 і госпіталізовані 12 людей.