Наступного тижня в Україні очікується відлига / УНІАН

Протягом 30 листопада-3 грудня в Україні зберігатиметься холодна погода, а з 4 грудня очікується потепління.

Такий прогноз погоди в Україні у своєму блозі опублікувала синоптик Наталія Діденко.

Читайте такожПрогноз погоди на сьогодні: в Україні холодно і без опадів (карта)

Відео дня

"30 листопада у більшості областей України опадів не передбачається.

Температура повітря мінімально знизиться до 10-15 градусів морозу, на північному сході навіть до -17 градусів, у південній частині очікується вночі 2-8 градусів морозу. Вдень "потепліє" до 2-8 градусів морозу", - пише вона.

За інформацією Діденко, 1 та 2 грудня морози в Україні втримаються, вночі до -10...-17 градусів, вдень -2...-8 градусів. Також 1 грудня на Лівобережжі пройде сніг. 2 грудня суттєві опади в Україні малоймовірні.

На початку наступного тижня морозна погода ще переважатиме, проте 3 грудня в західній частині України, а 4-5 грудня у більшості областей очікується потепління до відлиги. У південній частині температура повітря підвищиться до 0...+3 градусів. У Криму до +2...+6 градусів.

Крім того, 4 грудня внаслідок впливу атмосферного фронту на заході та півночі України пройдуть сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця.

За прогнозом Діденко, у Києві найближчими днями буде холодно. Нічна температура повітря протягом 30 листопада та 1-2 грудня становитиме -5...-13 градусів, на околицях до -12...-15 градусів, вдень очікується -3...-7 градусів. Істотних опадів не передбачається.

3-5 грудня у столиці температура повітря поступово підвищиться до відлиги. Сніг та мокрий сніг найбільш ймовірний 4-5 грудня.

Раніше стало відомо, якою буде погода у грудні. За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в Україні очікуються температурні "гойдалки": незначні похолодання будуть змінюватися потеплінням.