Ілюстрація / REUTERS

Початок літа 2020 в Україні буде теплим, а в липні прийде справжня спека.

Читайте такожВ Україні сьогодні похолодає, місцями пройдуть дощі та мокрій сніг (карта)

Такий прогноз озвучив народний синоптик Володимир Деркач "Фактами".

Відео дня

"Початок літа принесе приємне тепло, у деякі дні навіть спекотно. Але з середини першої декади червня температура трохи знизиться, можливі короткочасні дощі. Друга декада пройде під знаком опадів різної інтенсивності. Спочатку - зниження температури, далі - посилення опадів зі шквалами, градом. До кінця другої десятиденки опади зменшаться, а температура поступово підвищуватиметься. У третій декаді потепліє, дощі практично припиняться. Далі буде тепло, але не спекотно", - розповів він.

У першій декаді липня в Україні буде дуже спекотно і майже без опадів. Друга декада залишиться по-літньому теплою, хоча перші і останні дні можуть бути з опадами, не затяжними і не сильними. Вони разом з незначним зниженням температури захоплять початок третьої декади. Потім повернеться тепла погода.

"Перша декада серпня розпочнеться з помірного тепла, проте можливі короткочасні дощі. Приблизно з середини першої декади температура почне рости, тепло триватиме до середини третьої декади. Потім буде холодати ночами. У середині місяця можливі невеликі дощі, але в цілому в серпні опадів буде мало", - додав Деркач.

Крім того, народний синоптик розповів, що восени в Україні очікуються дощі, а також два бабиних літа. Зима почнеться незначним похолоданням, а потім побалує нетиповим для цього періоду теплом.

Нагадаємо, цього тижня в Україні похолодає, місцями пройдуть дощі.