Сьогодні в Україні сніжитиме та здійметься сильний вітер / фото REUTERS

Сьогодні, 28 березня, в Україні очікується різка зміна погоди. Зокрема, синоптики Укргідрометцентру попереджають про значні опади, ожеледицю та сильний вітер. Через негоду оголошено штормове попередження.

"28 березня у більшості західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, на дорогах західних та північних областей місцями ожеледиця", - йдеться у попередженні.

За даними Укргідрометцентру, швидкість поривів вітру сягатиме 17-22 м/с, а у західних областях - місцями 25 м/с.

Відео дня

Як повідомляється, 29 та 30 березня очікується послаблення опадів та вітру. На дорогах, крім півдня, місцями буде ожеледиця. Водночас очікується зниження температури вночі до 0...-7°, а вдень до 0...+7°.

"Зміна погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг (І рівень небезпечності, жовтий)", - зазначили у відомстві.

Сьогодні в Україні погіршиться погода / фото Укргідрометцентр

Погода 28 березня - прогноз на сьогодні

Сьогодні в Україні очікується похолодання, яке супроводжуватиметься опадами.

На заході Україні температура впаде до +4°...+7°, місцями сніжитиме. На півночі очікується +9°...+12°, дощі, сніг та мокрий сніг. На сході буде найтепліше, +14°...+15°, місцями дощитиме. У центральних областях стовпчики термометрів покажуть +9°...+10°, також очікуються дощі та сніг, а на півдні буде від +8° до +11° й дощі.

Вас також можуть зацікавити новини: