В Україну йдуть сильні морози / фото REUTERS

Найближчими днями в Україну прийдуть справжні тріскучі морози. Особливо холодними будуть ночі, температура буде опускатися майже до -20°. Опадів буде небагато: у першій половині тижня це буде сніг, а до кінця тижня - мокрий сніг і дощі. 

Ближче до вихідних погода в Україні почне змінюватися, прийде потепління. Вже в суботу та неділю по всій країні знову буде плюсова температура.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Відео дня

Так, похолодання почнеться вже в понеділок. З 20 грудня практично по всій країні максимальна температура буде на рівні 0°...+2°, лише на півдні країни місцями буде до +3°...+4°. На заході та півночі очікуються опади у вигляді мокрого снігу і просто снігу. На крайньому сході та в Криму - дощі.

Погода в Україні 20 грудня / фото УНІАН

У вівторок, 21 грудня, вже по всій країні буде "мінус". Нічні морози досягнуть -7°...-15°, а вдень стовпчики термометрів покажуть -3°...-7 ° на заході, до -8 на півночі України, -2°...-6° в центральних областях, до -4° на сході та до -2 на півдні країни.

Опадів у цей день буде небагато. Сніг очікується місцями в західних, центральних областях і на південному сході країни.

Погода в Україні 21 грудня / фото УНІАН

До середини тижня морози в Україні ще більше зміцніють. У середу, 22 грудня, вночі очікується до -8°...-12°, а на сході до -14°...-19°. Вдень найтепліше буде на заході та півдні України - до -2°...-6°. На півночі та в центральних областях очікується -6°...-9°, а найхолодніше буде на сході - до -10°.

Погода в Україні 22 грудня / фото УНІАН

У четвер, 23 грудня, морози продовжаться, проте в більшості областей на зміну похмурій погоді прийде сонячна. Найсильніші нічні морози очікуються в центральних і східних областях, до -11°...-18°. Вдень же найтепліше буде на заході - до -2°...-5°, на півночі та в центрі до -8°, на сході до -10°, а на півдні України буде -4°...-7°.

Погода в Україні 23 грудня / фото УНІАН

Перед вихідними стовпчики термометрів поповзуть вгору. Особливо різко потеплішає на заході та півдні України. Тут невеликий "плюс" очікується і вночі, і вдень. Нічні морози до -7°...-9° будуть лише на північному сході та сході. Тут також найхолодніше буде і вдень: до -6°...-8°. На півночі і в центрі України 24 грудня очікується до -1°...-5°.

У цей день буде багато опадів. На заході та півдні очікується мокрий сніг, на решті території - сніг.

Погода в Україні 24 грудня / фото УНІАН

На вихідних в Україну увірветься потепління. Вже в суботу, 25 грудня, по всій країні знову буде плюсова температура, на півдні - до +5°...+8°. Сніг зміниться на мокрий сніг і дощі.

Особливо тепло стане в неділю, 26 грудня, коли на заході та півдні повітря прогріється до +6°...+ 10°, а на решті території очікується до +5°.

Погода в Україні 25 грудня / фото УНІАН
Погода в Україні 26 грудня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

20 грудня - День Амвросія. Цей день підводив риску під святами року, що минає. Прийшов Амвросій - свята відкинув. Це означало, що до Різдва свят більше не буде.

21 грудня - день Потапія та Анфіси. Якщо синиці починають з ранку пищати - вночі буде мороз, а якщо ховаються під дах - до хуртовини.

22 грудня - Анни. За народними прикметами на Анну зимова погода встановлюється до весни. Тихий і безвітряний день - на урожай фруктів. Сонце ясне, променисте - Новий рік буде морозним; якщо ховається за хмарами, а на деревах висне іній - під Новий рік буде хмарно, з відлигою.

23 грудня - день Євграфа і міни. Якщо на Євграфа йде сніг - вся весна буде дощовою.

24 грудня - Данила і Никона. Якщо сонце з" вухами" - відсвітами з боків - бути морозам.

25 грудня - Спиридона Солнцеворота. З цього дня потроху починає додаватися день і зменшуватися ніч. Якщо ніч ясна, то зима буде холодна, а літо спекотне; якщо темна - зима тепла, а літо похмуре.

26 грудня - Євстрата, Євгенія. Який Євстрат - такий січень. 

Вас також можуть зацікавити новини: