В Україну йдуть страшні морози / Фото ua.depositphotos.com

В Україні після аномально теплого початку січня очікується різке і сильне похолодання. Частину країни скують потужні морози. Згідно з даними Погода УНІАН, температура буде опускатися до -10...-15 градусів. 

Перші суттєві морози прийдуть в Україну 6 грудня. Вдень по всій країні буде "плюс", а ось вночі в більшості областей очікується "мінус". Найхолодніше буде на північному сході України. Так, у Чернігівській, Сумській та Харківській областях температура впаде до -10°...-13°. Близько -9° очікується на Полтавщині, а в більшості північних, центральних і східних областей стовпчики термометрів покажуть -4°...-7°.

Погода в Україні 6 січня / фото УНІАН

На Різдво, 7 січня, морози в Україні лише посиляться. "Мінус" очікується як вночі, так і вдень. Найхолодніше буде на Лівобережжі. Вдень там очікується -6°...-12°, а вночі морози сягатимуть -15 градусів. При цьому на заході України буде тепло: вдень до +5°, а вночі до -4°.

Погода в Україні 7 січня / фото УНІАН

Не менш морозна погода очікується і в неділю, 8 січня. Вдень на Лівобережжі, а також у більшості центральних та північних областей буде -5°...-10°, а вночі температура як і раніше опускатиметься до тріскучих -10°...-15°.

Погода в Україні 8 січня / фото УНІАН

На щастя, такі сильні морози триматимуться в Україні недовго. Вже з понеділка, 9 січня, очікується підвищення температури. Вдень на Лівобережжі і в центрі стовпчики термометрів покажуть 0°...-5°, а на заході та півдні повітря прогріється до +4°...+7°. Вночі на Лівобережжі все ще будуть морози до -6°...-13°.

Погода в Україні 9 січня / фото УНІАН

У вівторок, 10 січня, в Україні стане ще тепліше. Вночі температура максимально опускатиметься до -5°...-8°, а вдень лише на Сумщині буде близько -7°. На решті території Лівобережжя стовпчики термометрів покажуть 0°...-5°, на заході повітря прогріється до +3°...+7°, а на півдні очікується +6°...+10°.

Погода в Україні 10 січня / фото УНІАН

В Україну йде похолодання: що кажуть синоптики

Синоптик Наталка Діденко закликала українців готуватися до різкої зміни погоди. За її прогнозом, пік похолодання в Україні припаде на 6-9 січня. Температура буде знижуватися до -10°...-16°. За її даними, найхолоднішими в різдвяні дні і ночі будуть північ, частина центру, яка ближче до сходу, і схід України.

Вас також можуть зацікавити новини: