Повінь в Івано-Франківській області / Ілюстрація REUTERS

Газопостачання в постраждалих від повені населених пунктах в західних областях буде відновлено після відновлення інфраструктури.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

"Спочатку потрібно відновити інфраструктуру, щоб туди дістатися, дочекатися доки зійде ця вода, і далі будемо відновлювати газопостачання. Кошти на це буде виділено з резервного фонду в необхідній сумі", - сказав прем'єр.

Відео дня

За словами Шмигаля, ряд населених пунктів частково були без електро- і газопостачання, але до електрики жителів постраждалих регіонів вже підключають.

Читайте такожШмигаль показавши, як виглядають зруйновані паводками райони Прикарпаття (фото, відео)

"Є частина населених пунктів, які відрізані від газопостачання, навіть є втрати електропостачання. Електропостачання відновлюється вже, сьогодні бригади в терміновому режимі працюють. Газопостачання відключено і буде відновлюватись в міру того, як відновлюватиметься інфраструктура, тому що в деяких населених пунктах просто немає доріг", - пояснив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, за даними ДСНС, на Івано-Франківщині в результаті інтенсивних опадів та підняття ґрунтових вод підтоплено понад 5 тисяч житлових будинків, зруйновано 125 км автодоріг і 29 мостів.

Інтенсивні опади впродовж 22-23 червня призвели до ускладнення повеневої обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях.

Завтра, 25 червня, відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків стихійного лиха в західних областях України.