3 квітня у низці областей України буде вітряно / фото REUTERS

Сильний вітер очікується в Україні 3 квітня. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"3 квітня в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях пориви вітру 15-20 м/с", - попереджають синоптики.

Також, за їх даними, на високогір'ї Карпат швидкість поривів вітру сягатиме 25 м/с. Через це у вказаних областях оголошено І рiвень небезпечності, жовтий.

Відео дня
3 квітня частину України охопить сильний вітер / фото Укргідрометцентр

Негода в Україні - прогноз на сьогодні

На 2 квітня в Україні також оголошено штормове попередження. Укргідрометцентр запровадив І рівень небезпечності по всій країні, за винятком Харківської, Луганської та Донецької областей. За прогнозом, сьогодні вдень в Україні, крім сходу, пориви вітру будуть 15-20 м/с. Також на високогір'ї Карпат швидкість поривів вітру сягатиме 25-30 м/с.

Згодом синоптики рівень небезпеки на Львівщині підвищили до помаранчевого. За даними синоптиків, по північній половині території Львівської області та по місту Львову із збереженням до кінця доби 2 квітня очікується сильний вітер до  25-28 м/с. Також, за їх даними, очікуються грози та град. 

Загалом сьогодні в Україні очікується мінлива хмарність. Вдень на заході країни пройдуть помірні дощі, а на півночі країни опади будуть короткочасними, місцями очікуються грози.

Температура очікується на рівні +20°...+25°, в Криму повітря прогріється до літніх +28°, а на Закарпатті, Прикарпатті та узбережжі морів температура знизиться до +13°...+18°.

Вас також можуть зацікавити новини: