Жовтень принесе в Україну похолодання / фото УНІАН

З приходом жовтня в Україну увірветься похолодання. Температура спочатку знизиться на півночі і заході країни, а потім жовтнева прохолода пошириться по всій країні. Місцями пройдуть невеликі дощі. Про це свідчать дані Погода УНІАН

1 жовтня першими похолодання відчують жителі західних і північних областей, де температура різко знизиться. На заході буде +17°...+19°, на півночі очікується +18°...+20°, лише в Сумській області повітря прогріється до більш комфортних +24°. У Вінницькій та Черкаській областях очікується не вище +21°. Також місцями на півночі України пройдуть невеликі дощі. 

На решті території збережеться тепла і суха погода, проте хмарність стане більше. Стовпчики термометрів покажуть +24°...+29°.

Відео дня
1 жовтня погода в Україні почне змінюватися / фото УНІАН

У понеділок, 2 жовтня, на українців чекає переважно суха погода з невеликою хмарністю. На заході та півночі буде +17°...+20°, в центральній частині похолоднішає до +19°...+ 22°, а на сході та півдні України буде від +21° до +24°.

2 жовтня похолодання добереться до сходу та півдня України / фото УНІАН

3 жовтня температура в більшості областей продовжить поступово знижуватися, лише на заході країни стане трохи тепліше, +21°...+23°.

На півночі і сході буде не вище +19°...+21°. Трохи тепліше буде в центральній частині України, де повітря прогріється до +19°...+22°, а на півдні очікується від +20° до +23°.

3 жовтня в Україні буде не вище + 23° / фото УНІАН

Похолодання в Україні - що відомо

Про похолодання в Україні на початку жовтня говорить і синоптик ігор Кібальчич.

За його даними, температура по всій країні знизиться на 5-7 градусів починаючи з західних і північних областей.

Вас також можуть зацікавити новини: