Фото tsn.ua

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають про підвищення рівнів води у річках західних областей.

Про це повідомляється на сайті ДСНС.

Так, протягом другої половини дня 19 липня та вночі 20 липня в мiсцях проходження сильних злив на малих водотоках і у верхiв'ях рiчок Закарпатської області спостерігатиметься швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,3-0,8 м, формування значного мiсцевого і схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах, а також утворення локальних селевих потоків та зсувiв перезволоженого грунту.

Відео дня

Читайте такожПовені на Західній Україні: журналісти розповіли, хто заробляє на стихійних лихах (відео)

Крім того, за даними ДСНС, 19-20 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 1 м над рiвнями на 8:00 17 липня, можливий вихід води на окремі ділянки річкових заплав. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

«19-20 липня на р. Прип'ять, у створi поста Рiчиця та на р. Стохiд у створi поста Любешiв (Волинська область), буде утримуватись перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинської областi», - йдеться у повідомленні.

Крім того, 20-21 липня, у зв'язку з очікуваними опадами, в басейнах Прута, Сірету очікується зміна гідрологічного режиму з підйомами рівнів води на 0,2-0,7 м над рівнями на 8:00 19 липня, без негативних наслідків.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 19 липня в західних областях України немає підтоплених населених пунктів. Всього від негоди постраждали 349 міст та селищ.