Землетрус в Туреччині - свіжі дані за кількістю загиблих / REUTERS

Кількість загиблих після сильного землетрусу в турецькій провінції Ізмір зросла до 37 осіб, ще 885 отримали травми.

Про це в суботу, 31 жовтня, повідомляє DW з посиланням на Anadolu.

За словами міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджа, медична допомога зараз надається 243 постраждалим. Із них вісім осіб перебувають у реанімації, троє - у критичному стані. Коджа додав, що 15 пацієнтів були прооперовані, їхньому життю вже нічого не загрожує.

Відео дня

Міністр назвав ситуацію безпрецедентною, додавши, що фахівці змушені реагувати на наслідки землетрусу в умовах пандемії. За його словами, лікарі працюють із дотриманням усіх запобіжних заходів, введених через COVID-19.

Читайте такожУ Пуерто-Ріко сталася серія землетрусів

Також повідомляється, що рятувальники продовжують пошуки тих, що вижили. Так, за даними турецької телерадіокомпанії TRT, з-під завалів на місці восьмиповерхового будинку, що обрушився, витягли матір із трьома дітьми. Один із них, за словами міністра охорони здоров'я, згодом помер. Тим часом під руїнами залишається ще одна її дитина, передала TRT.

За даними міністра екології та містобудування Марата Курума, усього з-під уламків допомогли вибратися близько 100 особам. На місці працюють 5 тис. рятувальників і близько 20 пошукових собак.

Мер Ізміра Тунч Соєр повідомив, що тисячам людей довелося провести ніч у тимчасових притулках. Президент Реджеп Таїп Ердоган вже пообіцяв, що інфраструктура буде в найкоротші терміни відбудована заново. "Кожен землетрус нагадує нам, що наша країна розташована в (сейсмічно, - ред.) небезпечній зоні", - додав він.

Землетрус у Туреччині: що відомо

  • 30 жовтня сильний землетрус сталося в Егейському морі. Осередок землетрусу розташовувався на глибині 16,5 км. Підземні поштовхи відчули на островах Греції і в Стамбулі. У прибережній турецькій провінції Ізмір були зруйновані деякі будинки, люди опинилися в пастці серед руїн.
  • Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман повідомив, що українські дипломати з'ясовують, чи є українці серед постраждалих в результаті землетрусу в Туреччині.