2000.ua

Про це заявили в прес-службі ГПУ

"9 грудня одним із народних депутатів була поширена інформація про нібито відмову генерального прокурора України В.Яреми від допомоги прокурорів з Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів, вчинених щодо учасників Майдану. Генеральна прокуратура України офіційно повідомляє, що дана інформація є нічим іншим, як прямою дезінформацією суспільства, замовною фальшивкою, яка працює проти міжнародного іміджу України. Наведені так звані "факти" цілковито не відповідають дійсності та носять замовний характер", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника генпрокурора Віталія Каська, співпраця з Міжнародним кримінальним судом (Гаазьким трибуналом) не припинялась, а більше того стає інтенсивнішою, по мірі того як накопичуються нові факти та докази злочину режиму Януковича.

Відео дня

Інформація про "таємний" характер зустрічі очевидно суперечить здоровому глузду, оскільки сам факт зустрічі, тема і питання обговорення були широко висвітлені в пресі і на офіційному сайті Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПорошенко закликав пришвидшити розслідування вбивств на Майдані

Під час зустрічі представникам Гаазького трибуналу генеральним прокурором Віталієм Яремою було публічно заявлено про готовність ГПУ до конструктивної співпраці з Офісом Прокурора МКС для встановлення істини у трагічних подіях, які відбувалися в Україні під час мирних акцій протесту.

Більше того, саме Генпрокуратура ініціювала направлення зібраних нею доказів вчинення злочинів проти людяності під час подій на Майдані до Гаазького трибуналу, що і стало поштовхом для зазначеного візиту прокурорів МКС до України.

Організацією візиту та підготовкою програми візиту делегації Офісу Прокурора МКС займалося Міністерство закордонних справ України, яке й визначало коло учасників зустрічі, окрім представників прокуратури.

"На жаль, в котре вимушені констатувати, що окремі ЗМІ не вважають за потрібне перевіряти інформацію, отримувати відповіді з першоджерела, користуючись вторинними інформаційними носіями, сумнівного походження", - заявили в ГПУ.