Агентство Reuters

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цполитинцадзе попросила керівництво Бундестагу сприяти звільненню українських бранців Кремля.

Читайте такожРосія визнала, що окупувала Донбас, відправивши ФСБ для розслідування вбивства Захарченка - Геращенко

Про це йшла мова на зустрічі Климпуш-Цинцадзе з заступником президента Бундестагу, заступником лідера Вільної демократичної партії ФРН Вольфаном Кубики, а також з головою комітету з прав людини і гуманітарної допомоги Гюде Йенсен і членом комітету з питань економіки та енергетики німецького Бундестагу Іоганном Заатгофом, повідомляє Урядовий портал.

Відео дня

«Іванна Климпуш-Цинцадзе попросила керівництво Бундестагу сприяти звільненню українських бранців Кремля», - йдеться в повідомленні.

Вона докладно пояснила ситуацію з приводу незаконно ув'язнених і утримуваних громадян України на території Росії і в Криму, і зазначила, що підтримка Німеччини у визволенні заручників Кремля є надзвичайно важливою для України.

Сторони обговорили хід імплементації Мінських домовленостей і дієвість санкцій проти Росії. Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна дуже відповідально ставиться до імплементації Мінських угод і чекає зустрічних кроків з боку Російської Федерації.

Віце-прем'єр також подякувала за те, що дипломатичний діалог двох країн залишається надійним, а також за політичну підтримку України Німеччиною на міжнародній арені.