За словами В'ятровича, дуже складно прогнозувати, що буде з Росією після відходу Путіна \ УНІАН

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що після смерті президента Росії Володимира Путіна до влади в країні прийде людина, готова далі реалізовувати окупаційну політику, оскільки таким є запит російського суспільства.

Читайте також"Помилки України": В'ятрович назвав опору російської агресії на Донбасі

Під час чату в "Главреді" він підкреслив, що не виключає в майбутньому приходу до влади людини, готової реабілітувати Путіна.

Відео дня

"Зараз все це дуже важко спрогнозувати саме тому, що Росія не є країною очікуваних кроків, вона не є країною, де діють закони. Там дуже багато залежить від емоцій керівника, від конкретної людини. І, на жаль, ця ситуація, яка унеможливлює нормальний поступальний розвиток Росії як демократичної держави", - сказав він.

За словами В'ятровича, дуже складно прогнозувати, що буде з Росією після відходу Путіна. Проте українцям не варто очікувати від цього процесу позитивних для своєї країни змін.

"Але, разом з тим, хотів би розчарувати українців, які вірять в те, що проблема Росії - це тільки Путін, і, коли не стане Путіна, ситуація в Росії кардинально зміниться. Ні, на жаль. Путін є відображенням тих суспільних запитів, які є в Росії. Росія хоче авторитарного керівника. Росія хоче керівника, який погрожує світу і готовий вдатися до застосування ядерної зброї", - констатував експерт.