Ілюстрація REUTERS

Українців на вулиці може вивести лише велика трагедія, в якій звинуватять вище політичне керівництво України. Однак зробити це досить складно без того, щоб гнів людей не переключився на Росію, заявив офіцер резерву, волонтер, голова благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай.

Так він відповів на одне із запитань під час чату у "Главреді" про те, чи можливий в Україні новий Майдан.

На його думку, такий поворот можливий, якщо Росія спровокує нову масштабну трагедію (на зразок аварії літака з українськими десантниками або нового "котла") з паралельним інформаційно-психологічним супроводом.

Відео дня

Читайте такожП'ять років після Майдану. Як Революція втрачала гідність (лонгрід)

"Тобто на Майдан люди можуть вийти через велику трагедію на кшталт Врадіївки, Іловайського "котла" та інших. Але чи буде це революцією - я не впевнений. Тому що зараз немає революційного фактора у суспільстві", - вважає волонтер.

Він також нагадав провальні спроби масових протестів в Україні, ініційовані екс-головою Одеської ОДА М. Саакашвілі та "євробляхерами".

"Якщо з цими акціями порівняти Майдан, коли люди виходили сотнями тисяч, мільйон був, це був протест. А нинішні акції - це не революція. Росія намагається створити тут революційну ситуацію, але виходять дві-три "каліки", і на цьому все закінчується", - додав Гай.