Роман Насіров поспішає повернутись до кабінету очільника ДФС / фото УНІАН

Роман Насіров, якого суд відновив на посаді керівника Державної фіскальної служби, вже завтра збирається прийти в будівлю ДФС та приступити до виконання службових обов’язків.

Читайте такожСкандального екс-керівника ДФС Продана відпустили на поруки

Як повідомляє канал ZIK, про це в ефірі телевізійної програми «Перші про головне. Коментарі» повідомив сам Насіров.

Відповідаючи на запитання ведучої про те, чи можна його привітати з поновленням, Насіров сказав, що можна буде привітати тоді, коли буде закрито усі відкриті проти нього кримінальні провадження.

«Мене вітати ще зарано. Це лише один із кроків», – вказав Насіров.

Також посадовець зазначив, що завтра його зможуть побачити у кабінеті очільника ДФС на Львівській площі, 8.

«Я якраз під’їхав до Кабінету Міністрів, але вже все зачинено. Сподіваюсь, що завтра будуть зроблені всі відповідні документи, і я зможу спокійно продовжити свою роботу», – сказав він.

Раніше повідомлялось, що Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Представник Кабміну у Верховній Раді Вадим Денисенко зазначив, що Кабінет міністрів ухвалив абсолютно законне рішення про звільнення  Романа Насірова з посади очільника Державної фіскальної служби, і буде оскаржувати судове рішення про його поновлення.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Насірову інкриміновано зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення - ст.ст. 364 та 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.