Британія / REUTERS

Державний секретар з питань оборони Великої Британії (міністр оборони) Гевін Вільямсон наголошує, що Чорне море не належить Російській Федерації, а є міжнародним морем.

Як повідомляє Reuters, Вільямсон зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком в Одесі, куди цього тижня прибув британський розвідувальний корабель HMS Echo.

Читайте такожПорошенко заявив про значне посилення угруповання сил РФ в Азовському морі

Відео дня

"Причина... що HMS Echo прибув сюди полягає у тому, що ми, по-перше, хочемо продемонструвати солідарність з Україною, і той факт, що Україна не залишилась сама", - наголосив він.

"Але також продемонструвати наше право на можливість відвідувати такі порти, як Одеса, на свободу судноплавства, на свободу військово-морських сил плавати у Чорному морі. Це не російське море, це міжнародне море", - заявив Вільямсон.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.