За словами Варфоломія, ніколи з жодним народом чи нацією Константинополь не поводився як мачуха \ УНІАН

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої «мачухи». 

Читайте такожІсторична подія: Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України

Про це йдеться у його зверненні до Епіфанія, яке Вселенський патріарх зачитав після підписання томосу про автокефалію Православній церкві України. 

Відео дня

«Сьогодні з благодаті Господньої, ми реалізуємо відновлення до спілкування/ причастя мільйонів вірних на вашій землі, які раптово опинилися поза канонічністю та спілкування, не маючи у тому своєї вини. Проте Константинополь зібрав і прийняв їх, як їхня справжня матір - та сама церква, яка колись привела їх до християнського хрещення - на відміну від їхньої мачухи», -заявив він.

За словами Варфоломія, ніколи з жодним народом чи нацією Константинополь не поводився як мачуха протягом всієї своєї довгої і часто хвилюючої історії. 

«Ця церква бідних Христа завжди спорожняла себе, радо жертвуючи частинами своєї юрисдикції, зменшуючи себе заради того, щоб служити потребам і інтересам своїх дітей», - додав він.